O PODJETJU

KONTAKT

 
 
 
  Osnove
  Zgodovina
  Galerija
  Naročila
  Ideje
   
   
  Grafično oblik.
 
 

Mozaik

 

(definicija P. Fischerja) Mozaik je povezan vzorec ali podoba, sestavljena iz mnogih majhnih koščkov kamna, stekla, ali keramike, pravilnih ali nepravilnih oblik, vstavljenih v malto ali lepilo, popolnoma ali delno ravne ali ukrivljene površine, celo tridimenzionalnih oblik in kot tak skladno umeščen v arhitekturno okolje.

 

 

 

                     

Cesar Avgustus (63 pr.kr – 14 po kr.), prvi rimski cesar je za prestolnico rimskega cesarstva izjavil; "Našel sem mesto iz opeke in ga zapustil v marmorju".

 

Dejstvo je, da je vsaka uspešna civilizacija poleg kopičenja materialnih dobrin in ozemelj razvijala in negovala tudi znanost, umetnost in kulturo, ki je bila drugim nedostopna. Tudi danes civilizacijsko uspešnost določenega naroda lahko merimo po tem, koliko vlaga ne le v avtomobile, stanovanja in firme, pač pa v njihovo dodano vrednost, ki jo predstavlja umetnost in kultura trajnega pomena in vrednosti. Tej skupini umetnosti gotovo pripada umetnost izdelave mozaika. Lepa slika, mozaik ali druga umetnina gotova izžareva v prostor v katerem se nahaja enkratno energijo ter mu daje lepoto, privlačnost in očarljivost, ki bi jo sicer ne imel. Za uspešno izdelovanje mozaikov pa pravzaprav ni potrebno veliko, le navdih, ljubezen do mozaikov, smisel za barve, podrobnosti in obliko ter ogromno časa in napornega dela.

 

 

Izdelava

 

V naši firmi vam oblikujemo in izdelamo nekaj enkratnega, osebnega, prilagojeno tudi vašim finančnim zmožnostim. Izbirate lahko med različnimi materiali in barvami, ki se bodo kar najlepše podale vašemu ambientu v domu ali vrtu. Mozaike za dom, firmo, ali ustanovo bo dal vašemu prostoru osebni pečat in enkratno umetniško vrednost, ki jo boste občudovali vi, vaši gostje, obiskovalci ali poslovni partnerji.

 
 

nazaj

 
 

Stran je bila nazadnje spremenjena 06.11.2014